5 tips til at optimere din hjemmesides hastighed

Page speed bliver en rangeringsfaktor

Google har annonceret den officielle ”Page Speed Update”. Indlæsningshastighed bliver snart en variabel i rangeringerne for mobilsøgning. For at slå det fast, er det kun ved mobilsøgninger, at de bliver en rangeringsfaktor.

Hvornår vil Google lancere denne opdatering?

Google har annonceret, at opdatering, som ikke har fået noget specielt navn, men bliver kaldt for ”Speed Update”, vil begynde at rulle ud i starten af juli 2018.

Hvordan optimerer jeg min hjemmesides hastighed?

Her er 5 måder du kan forebygge, at din hjemmeside ikke bliver straffet for at være for langsom.

Google har dog slået fast, at det kun kommer til at gå ud over en lille procentdel af nogle søgetermer. Det kommer derfor kun til at gå ud over de mobilsider, der leverer den mest langsomme oplevelse for brugerne. Dette betyder dog ikke, at man roligt kan læne sig tilbage. Hastighed er en vigtig del af oplevelsen når man kommer ind på en hjemmeside, og det er derfor vigtigt, uanset den nye opdatering, at fokusere på at ens hjemmeside også er hurtig.

Google PageSpeed Insights

Google har et værktøj kaldet ”PageSpeed Insights” der lynhurtigt giver dig et overblik over, hvad du kan optimere på din hjemmeside. Værktøjet fortæller dig blandt andet, om du har nogle billeder, som kan optimeres.

Mobil hastighedstest

Google har også et andet værktøj, som fokuserer på at teste din hjemmesides hastighed på 3G netværk. Jeg har testet min egen hjemmeside i Googles Mobile Speed test, og jeg vil ikke sige den lyver, men den har det med at få ens hjemmeside til at fremstå dårligere end den nu gør. Jeg ved ikke om det er fordi de har servere i USA, og de tester forbindelsen derfra, men når jeg selv har testet min hjemmeside på 3G, tager det ikke min hjemmeside 7 sekunder at indlæse, og det er efter jeg har slettet cache i browseren.

Når jeg tester mine hjemmesider, anvender jeg Pingdoms hastighedstest i stedet. Jeg føler den er mere ærlig til DK-domæner, da man kan teste sin hjemmeside fra servere i Sverige.

Optimer dit content

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen, fokuser nu også på hastigheden! Ja, det kan godt være dine billeder ser lidt skarpere ud når de fylder 5 mb, men det er også ærgerligt, hvis folk giver op med at indlæse din hjemmeside, inden de ser dine flotte billeder der fylder 5 mb.

Når jeg skal bruge billeder til en hjemmeside, har jeg billederne igennem to kompressorer først, og man kan nærmest ikke se forskel. Her bruger jeg noget software der hedder ”JPEGmini”, hvor jeg derefter har billederne igennem en webapp, som hedder ”TinyJPG”.

AMP (Accelerated Mobile Pages)

AMP er et forholdsvis nyt HTML, som fokuserer udelukkende på hastighed. Det betyder også, at du ikke må bruge JS og CSS. Men hvordan gør jeg så min hjemmeside pæn? Bare rolig! Du må selvfølgelig gerne bruge CSS til at gøre din hjemmeside pæn, der er bare det med AMP HTML, at du ikke må have et eksternt CSS-dokument. Det hele skal ligge i hjemmesidens header, og det må kun fylde 50kb. Derudover har AMP lavet en masse JS, som du kan importere og bruge på din hjemmeside.

Det lyder måske lidt svært, men når man først er i gang med at kode med AMP, føler man faktisk det er ret smart. Jeg er ikke selv 100% inde i AMP HTML endnu da det stadig er forholdsvist nyt, men du kan selv læse meget mere om AMP lige her: https://www.ampproject.org

Lav forbedringer

Føler du stadig din hjemmeside er langsom? Så kan der være mange ting som nedsætter din hjemmesides hastighed. Det kan være du har en hjemmeside som er bygget med Wordpress, hvor du til denne hjemmeside har downloadet mange plugins. Hent kun de mest nødvendige plugins da det som sagt, kan nedsætte hastigheden.

Derudover kan man begynde og kigge på alle de fancy javascripts man har kodet ind på sin hjemmeside. Her skal du til at prioritere, om du vil have din hjemmeside til at se flot ud når den f.eks. indlæser en ny side, eller om du vil arbejde hen i mod, at disse sider bare indlæser hurtigere.

Der er rigtig mange ting man kan gøre for at få sin hjemmeside til at indlæse hurtigere, men mit klare bud for 2018, er at få inkorporeret en AMP side, da jeg selv synes det går sindssygt stærkt, når man først surfer rundt på en AMP side.

Konklusion

Er du stadig ikke begyndt at optimere din hjemmeside til mobil? Så er du LANGT bagud. Vi skriver 2018, tænk Mobile First, mere og mere trafik bliver anvendt af mobiler, hvor det i 2017 var 52,64% af alt internettrafik der blev anvendt af mobiler og der er forskning der peger på, at det stiger til 79% i slutningen af 2018. Din hjemmeside er dit brand, som har hele internettet som dit publikum.

Nyeste blogopslag

Tilbage til bloggen